Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Urednik Dnevnika na HRT smenjen zbog astrologa

17.06.2016.
HRT

Novinar HRT-a Petar Vlahov koji je, u sredu kasno uveče u Dnevniku 3 te TV, ugostio astrologa Anđelku Subašić, juče je smenjen s mesta urednika i voditelja ove informativne emisije, a zaradio je i opomenu pred otkaz.

Vlahov nije želio da komentariše ovu odluku, preneo je zagrebački Jutarnji list.
List, međutim, piše da izvori blski ovom voditelju kažu da je on šokiran odlukom rukovodstva HRT-a, te da ne nalazi ništa sporno u tome što je Subašićeva bila njegov gost u Dnevniku 3.
U Dnevniku 3 je, naime, konstatovano da  "upada u oko"  da datum rasprave o opozivu premijera Tihomira Oreškovića - 16. 6. 2016., kada bi Hrvatska mogla da ostane bez vlade, označavaju tri šestice.
A Subašićeva, koja je predvidela i pre nego je formirana ova vlada da Tomislav Karamarko neće ostati u njenom vrhu, rekla je da danas hrvatska vlada neće pasti, te da šefa HDZ-a čuva svemir.
''Nije politički mrtav ni u silaznoj putanji jer ga Bog, odnosno Svemir čuva od svega što je loše po njega'', rekla je Subašić.
Premijera Oreškovića je pohvalila rekavši da je odgovoran i hrabar i da zasad neće otići, ali da mandat neće odraditi do kraja dok je za predsednika SDP-a kazala da je uplašen i da nema stav.
IZVOR: TANJUG

Najnovije