Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Novinar lokalne TV Telemark: Dobio sam otkaz zbog funkcionera SNS

28.03.2018.
SNS

 

Jovanović je rekao agenciji Beta da mu je menadžment TV rekao da je imao sastanak sa biznismenom i republičkim poslanikom Ostojom Mijailovićem na kome se on žalio što je Jovanović u lokalnom listu Čačanske novine pisao "negativno" o njemu.
"Kao uslov da nastavim da radim na TV, menadžment je tražio da napustim Ozon Medija u okviru koga radi Ozon radio, portal Ozon Pres i sedmičnik Čačanske novine gde sam stalno zaposlen, što sam ja odbio", rekao je Jovanović.
On je dodao da je vlasnik TV rekao da se Mijailović žalio zašto Jovanović radi na TV političku emisiju, a istovremeno radi za Ozonu, koji prema Mijailovićevoj oceni njega "napada".
Prema rečima Jovanovića, vlasnik TV je istakao da mu Mijailović nije izričito rekao da bi trebalo da ga otpusti, već da je on "shvatio poruku" i da "ne može da rizikuje da izgubi finansijska sredstva koja ima od lokalne samouprave za direktan prenos sednica čačanske Skupštine i okolnih gradova na medijskim konkursima".
Jovanović je dodao da je Mijailović nekoliko puta gostovao u emisiji "Oštrica", koju je on vodio na TV Telemark i da nikada nije imao primedbu na način kako je on vodio tu emisiju i istakao da sa Mijailovićem nije imao nikakav sukob.
"Radio sam svoj posao profesionalno kao i uvek do sada, a mislim da je ovo najava još žešćih pritisaka na Ozon Pres i Čačanske novine. Žalosno je što su mediji danas dovedeni u situaciju da zavise od volje političara", rekao je Jovanović.
Jovanović je na regionalnoj TV Telemark radio poslednjih nekoliko godina kao honorarni saradnik, na kojoj je bio autor emisije "Oštrica" u kojoj su bile zastupljene debate sa političarima i vladajućih i opozicionih stranaka, a radio je i priloge za informativni program.
Nebojša Jovanović se novinarstvom bavi od 1997. godine, bio je dopisnik dnevnih novina Blic i Pres, saradnik portala Istinomer, ANEMA, a u redakciji Čačanskih novina se nalazi od osnivanja tog nedeljnika.

IZVOR: BETA

 

Najnovije