Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Reporteri Kokavski i Pančić nepoželjni

20.09.2017.
Zrenjanin

Prvi put nakon dugog niza godina, novinarima i fotografima lista „Zrenjanin“ bilo je onemogućeno da obavljaju svoj posao!

Najpre je u petak Suzana Kokavski pokušala da prisustvuje sednici Saveta roditelja Predškolske ustanove na kojoj su se razmatrale ponude za organizaciju kurseva engleskog jezika.
Koleginica nije bez razloga otišla u sedište navedene ustanove. Naime, proteklih dana dobili smo više poziva od zabrinutih roditelja koji su izražavali sumnju u postupak izbora najboljeg ponuđača. Bojazan je dodatno ojačana činjenicom da ove godine nije bio upućen javni poziv zainteresovanim školama stranih jezika za učešće u konkurentskoj bici.
Za razliku od službenice Predškolske ustanove, koja se nije identifikovala, Suzana Kokavski je pokazala novinarsku legitimaciju.
Dva dana kasnije, slično je prošao fotoreporter Ivan Pančić. NJemu nije bilo dozvoljeno da fotografiše utakmicu na stadionu kraj Skrobare, jer nije imao akreditaciju?! Zabrinjava navedena rigidnost, budući da je rukovodstvo FK „Radnički“ više puta pokušavalo da utiče na uređivačku politiku kako bi njihov klub imao bolju poziciju u „Zrenjaninu“.
Bilo kako bilo, čelnici Grada bi trebalo da disciplinuju pomahnitale pojedince kojima su privid slave, a možda i višak novčanih ekvivalenata, zamutili pogled. Za otrežnjenje je krajnje vreme, jer kako vreme bude odmicalo, tako će i negativni efekti i posledice biti sve drastičniji.

IZVOR: "Zrenjanin"

 

Najnovije