Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

UNS: Podržavamo zaposlene u Večernjim novostima

09.05.2017.
UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava zahteve zaposlenih u “Večernjim novostima” koji traže od Vlade Srbije, upravljača Kompanijom “Novosti”, da hitno počne rešavanje nagomilanih problema sa kojima se ova medijska kuća suočava.
Rukovodstvo Kompanije obavestilo je zaposlene da je zbog dugova i dospevanja na naplatu bankarskog kredita od 425.000 evra u avgustu ove godine moguć skori prestanak izlaska "Večernjih novosti", a juče je generalni direktor Radomir Dmitrović zajedno sa predstavnicima sindikata potpisao aneks kolektivnog ugovora kojim su plate smanjene za 10 odsto.
UNS ističe da je neophodno što pre rešiti pitanje vlasništva. Pozivamo tužilaštvo da objavi rezultate postupka koje je vodilo u vezi sa privatizacijom “Večernjih novosti”.
Podsećamo da je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević još 2010. izjavio da je pokrenut pretkrivični postupak na osnovu izjave Stanka Subotića da su Milan Beko i Miroslav Mišković organizovali protivzakonito preuzimanje akcija "Večernjih novosti” 2006. godine. Privatizacija Novosti je i na listi 24 sporne privatizacije o kojima je izveštaje objavio Savet za borbu protiv korupcije.
UNS poziva Nadzorni odbor, na čijem je čelu predstavnik države Tanja Vidojević, da izađe sa podacima o stanju u Kompaniji i hitnom planu rešavanja ove situacije.
IZVOR: UNS

Najnovije