Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Na zgradi redakcije NS uživo grafit sa pretećom porukom

08.04.2021.
Novi Sad

Na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije redakcije portala NS Uživo, juče je osvanuo grafit sa porukom: „SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani”.

„Radni dan nam počinje u osam časova ujutru, a poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka“, rekao je glavni i odgovorni urednik ovog portala Nikola Bilić i naglasio da je atmosfera u redakciji „alarmantna, jer kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost“.

Bilić je naveo da je redakcija portala često bila meta pretnji i poručio da nije uplašen, ali jeste zabrinut.

„Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva“, naglasio je Bilić.

On je, u ime redakcije, zatražio reakciju nadležnih institucija i kolega novinara naglašavajući kako „niko nema pravo da ugrožava bezbednost jedne novosadske redakcije“, naglasivši kako je siguran da su "na tragu neke velike istine".

IZVOR: FONET

Najnovije