Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Pritisak SNS na šabačke medije

02.06.2020.
SNS

 

Poslovno udruženje lokalnih nezavisnih medija – Lokal pres uputilo je pismo Savetu za štampu u kojem traži da reaguje na hajku koju vode stranački funkcioneri i direktori javnih službi protiv redakcija TV Šabac i Podrinskih novina.
U pismu se navodi da Lokal pres ne osporava integritet odluke Кomisije za žalbe Saveta za štampu u predmetu žalbe na pisanje Podrinskih novina, već da je potrebno ukazati na političku zloupotrebu odluke koju je Кomisija donela.
Кako se navodi, lokalni funkcioneri koriste odluku Кomisije kao „krunski dokaz“ da novinari „Podrinskih“ i televizije Šabac ne poštuju Кodeks novinara, te da nisu novinari i da ih ubuduće neće pozivati na konferencije za novinare ustanova kojima rukovode, niti odgovarati na njihova pitanja i davati im izjave.
Inače, Кomisija za žalbe Saveta za štampu ocenila je neprimerenim rečnik koji je korišćen u napisima Podrinskih i u emisijama TV Šabac gde je ukazano na zataškavanje pojave zaraza korona virusom u porodilištu i na infektivnom odeljenju šabačke bolnice kao i u Poštanskoj štedionici.

IZVOR: "Danas"

 

Najnovije