Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Čelnici zrenjaninske КTV strahuju da će biti napadnuti

24.02.2020.
KTV

Od kako su 12. februara emitovali prilog o sumnjama oko gradnje prečistača vode, a posebno nakon što je dan kasnije došlo do privođenja odgovornih za ovaj poduhvat, vlasnici zrenjaninske КTV televizije u središtu su pažnje i, kako kažu, pretnji.

Od kako su 12. februara emitovali prilog o sumnjama oko gradnje prečistača vode, a Novinar Danijel Radić, sin vlasnice КTV televizije, koji je i pokrajinski poslanik iz redova Srpske radikalne stranke, prijavio je preteće poruke.
– Dobio sam preko društvene mreže od sina gradonačelnika Zrenjanina direktnu preteću poruku „Vidimo se uskoro“, a kasnije i posredne poruke drugih ljudi, zbog čega strahujem da ću biti napadnut ili neko od članova moje porodice. Slučaj sam prijavio MUP-a i Bezbednosnoj agenciji, sa zahtevom da nam se omogući bezbednost. Imam saznanja da su uzimane izjave i da tužilaštvo postupa. Imam saznanja i šta oni iz tabora SNS pričaju da će da urade i šta planiraju, objašnjava Danijel Radić. On tvrdi da su prilog pripremili i emitovali ne znajući da će uslediti hapšenje.
– Nismo imali nikakva saznanja o hapšenjima. Mi smo prilog pripremili povodom godišnjice od potpisivanja ugovora sa Italijanima. Pre tačno pet godina je počelo sve sa tom fabrikom vode, a do danas nije završeno. Hteli smo da pokažemo malverzacije oko tog posla i to su sagovornici i otkrili. Ne znam kako će se ovo završiti, ali mi ćemo nastaviti da obaveštavamo javnost o tome šta se dešava u gradu Zrenjaninu, o tome kako funkcioniše SNS i šta radi prvi čovek u gradu, kaže za Danas Danijel Radić.
Da imaju probleme sa poslovanjem, vlasnici КTV televizije i ranije su upozoravali govoreći da ih prisiljavaju na prodaju, a da iza pritisaka stoji vladajuća SNS, a na konkursima za informisanje novac se deli na šačicu. Vlasnica Dana Radić tvrdila je da Radoica Milosavljević u ime i za račun Bratislava Gašića kupuje televizije po Srbiji, a da je red došao na Zrenjanin, gde je prvo „pao“ TV Santos, a КTV još odoleva.posebno nakon što je dan kasnije došlo do privođenja odgovornih za ovaj poduhvat, vlasnici zrenjaninske КTV televizije u središtu su pažnje i, kako kažu, pretnji.
IZVOR: "Danas"

Najnovije