Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Policija saslušala napadača na Salahudina Fetića, slučaj prosleđen tužilaštvu

24.07.2019.
Sandžak

Glavni i odgovorni urednik „Sandžak televizije“ i aktivista liste Muamera Zukorlića Salahudin Fetić obavestio je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je posle njegove prijave da je napadnut u junu ove godine ispred prostorija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), policija identifikovala i saslušala napadača.

U dopisu Policijske uprave Novi Pazar, u koji je UNS imao uvid, navodi se da je o prijavi Fetića obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru, kao i da se tužilac izjasnio da se ovaj slučaj sa svim dokazima, prosledi ovom tužilaštvu na dalje razmatranje.
Podsetimo, Fetić je UNS-u rekao da ga je 24. juna ove godine pred početak sednice BNV-a sa koje je izveštavao, ispred prostorije veća, napao član protokola BNV-a Ertan Pulić, kada je hteo da uđe sa članovima BNV-a koji su kasnili na sednicu.
„Pulić je krenuo prema meni, pokušavši da me udari pesnicom u lice, uz prijetnje ‘da će mi prosuti zube'“, rekao je tada UNS-u Fetić.
Inače, na portalu liste „Samoopredeljenje“ dok je Fetić davao izjavu policiji povodom ovog incidenta, objavljena je informacija da je priveden zbog nasilnog pokušaja da uđe na sednicu BNV-a, što je Fetić demantovao.
UNS je tada pozvao policiju i tužilaštvo da ispitaju sve okolnosti ovog incidenta, istakao da novinari ne smeju biti žrtve političkih nesporazuma i podsetio kolege da njihova politička opredeljenja ne treba da utiču na novinarski rad.
IZVOR: UNS

Najnovije