Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Jovanović: Moje ubistvo naručeno; Simonović: Suluda priča

13.12.2018.
Jovanovic

Milan Jovanović, novinar portala Žig info iz Grocke i bivši pripadnik MUP-a, na čiju kuću je bačen molotovljev koktel, dao izjavu policiji.
Garaža i kuća Jovanovića u tom napadu su izgorele, a napadači su ispalili i hice na vrata kako ukućani ne bi mogli da pobegnu. Policija je saopštila da je nađena čaura i da radi na rasvetljavanju tog slučaja.
Međutim, postavlja se pitanje šta je uzrok tog napada - pisanje portala za koji radi Jovanović ili sukob s predsednikom opštine Grocka? 
Jovanović kaže da se sve odigralo oko tri ujutro i da ga je o svemu obavestila supruga jer je on spavao. Ona je, kako kaže, videla dva napadača kako beže i plamen. 
"Moje ubistvo je naručeno i to ga je naručio predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović. Već jednom je pokušao da me ubije ali nije uspeo u tome jer ga je sprečila njegova supruga. Rekao je da će to uraditi i angažovao je ljude da to uradi", tvrdi Jovanović. 
S druge strane, predsednik opštine Grocka negira optužbe Jovanovića i kaže da je reč o "suludoj priči, čoveka koji je godinama opsednut pričom protiv njega". Prema rečima Simonovića, ranije je postojao verbalni konflikt, koji je ostao na tome i koji se dogodio ispred njegove kapije. 
"On za mene nije interesantan lik i za moje delovanje kao predsednika opštine. Osuđujem svaki vid nasilja, a pogotovo paljenje kuće insistirao sam da se preduzmu sve radnje kako bi se našli počinioci i da vidimo ko stoji iza toga i da se raščisti ko je to naručio i šta se iza toga krije", istakao je Simonović.
IZVOR: B92

Najnovije