Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića: Spaljena kuća, pucano na ulazna vrata

12.12.2018.
Jovanovic

 

Nepoznate osobe ubacile su „Molotovljev koktel“ pa pucale na ulazna vrata kuće Milana Jovanovića kako niko ne bi mogao da izađe. Jovanović, koji je izgubio sve što je u životu stekao, uveren je da je razlog napada njegovo pisanje, jer se nikome nije zamerio, i kaže: „Neću prestati da pišem o lopovima i o mafiji, pa neka me ubiju.“ On se ranije zbog pretnji dva puta obraćao Aleksandru Vučiću.
Osim što teško diše jer se, kako kaže, nagutao dima, teže povrede nije pretrpeo. 
Jovanović je novinar portala Žig info i, kako kaže, i ranije je dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika Opštine Grocka. 
Do sada se, kako je rekao za Cenzolovka, dva puta pismeno obraćao i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i ministarki pravde Neli Kuburović. 
Jovanović je uveren da je razlog napada njegovo pisanje i da nije reč samo o zastrašivanju, jer se, kako nam je rekao, nikada nikome nije zamerio.
 On za Cenzolovku kaže da ga ovaj napad neće zaustaviti:
„Neću prestati da pišem o lopovima i o mafiji, pa neka me ubiju.“
Iako je izgubio sve što je za života stekao, auto i kuću, bitno je da su životi sačuvani, kaže napadnuti novinar.
Jovanović se nada da će snimci sa kamera komšijske kuće pomoći policiji, koja još uvek vrši uviđaj, u pronalaženju napadača. On dodaje i da se na snimcima jasno vide dve osobe sa kapuljačama.
Ovo nije prvi napad na novinare koji pišu za portal Žig info. Cenzolovka je izveštavala i o napadu na urednika tog portala Željka Matorčevića u oktobru ove godine. 

IZVOR: Cenzolovka

 

Najnovije