Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Nov napad na Info Vranjske

24.07.2018.
Novac

 

Prilikom izlaska na teren u naselju Raška u Vranju, u ponedeljak se dogodio novi napad na novinare Info Vranjskih. Dok su, na poziv građana, novinar i snimatelj, sa legitimacijama, radili svoj posao, na njih je nasrnuo vozač iz „Vodovoda“. Ovaj čovek je najpre javno pretio građanima, a zatim i članovima redakcije Info Vranjskih. - Nemoj slučajno da ste slikali. I nemoj slučajno da to izađe tamo, znam vas obojicu - rekao je taj radnik „Vodovoda“.
Ovaj vozač teške mehanizacije pretio je javno, pred svedocima, a isto je uradio i vozač kamiona, zabranjujući slikanje reporteru, bez obzira što su u pitanju mašine u vlasništvu javnog preduzeća, a ne u privatnom vlasništvu.
- Sve vređajte, ali mi ne vređajte direktora, spreman sam na svašta zbog mog direktora - poručio je žiteljima Oplenačke ulice robustni vozač teške mehanizacije, očigledno verni Đošin podanik, i izazvao smeh prisutnih.
Bez obzira ko šta mislio, a naročito direktori, infovranjske.rs uredno su registrovane u Registar medija u APR-u, i to pod brojem IN 000648.
Info Vranjske ovom prilikom pozivaju najpre Srpsku naprednu stranku da prestanu sa napadima na naš medij, i na novinare portala lično, kao i njihove porodice.
Info Vranjske pozivaju sve nadležne, od policije, Tužilaštva, lokalne samouprave, preko Vlade do Kancelarije predsednika Vučića, sve zaštitnike građana i druge institucije da stanu u zaštitu našeg prava da postojimo, da živimo i radimo.
Teror kome smo izloženi čim izađemo na ulicu bez paandana je u dosadašnjoj praksi grada, od oslobođenja od Turaka do danas, pa i ranije.
Ne tražimo ništa, osim prava da slobodno radimo, slobodno živimo i slobodno mislimo, sviđalo se to nekome ili ne.
Takođe, posle svega, Info Vranjske pozivaju i novinarska udruženja, domaća i strana, da se izjasne o slučaju portala infovranjske.rs, o svim pritiscima na nas, pretnjama, uvredama, poniženjima, svemu što je Info Vranjskim urađeno i tek se ima namera uraditi.
Na kraju, Info Vranjske još jednom pozivaju lokalnu vlast u Vranju oličenu u SNS-u da obustavi bojkot našeg rada, a ako to nije moguće, onda da prestane sa napadima na naše novinare i ostavi nas u samo jednoj slobodi - da živimo baveći se svojim poslom na način na koji mi to želimo, i smatramo relevantnim.

 

IZVOR: UNS

FOTO: banjeusrbiji.com

Najnovije