Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Rebić o Cvetkoviću: Niz nelogičnosti i laži

20.06.2018.
MUP

Novinar Stefan Cvetković izneo je niz nelogičnosti i laži, što dokumentuju sve analize i provere MUP-a i nadležnog tužilaštva u Vršcu, pre svega kroz dobijene DNK analize, pregled sigurnosnih kamera, ali i činjenicu da je "pao" na poligrafskom ispitivanju, rekao je direktor policije Vladimir Rebić.
"Ako napomenemo ključni dokaz da na satu koji je nađen na licu mesta navodnog krivičnog dela ne postoji ničiji DNK osim Cvetkovićevog, a on je napomenuo da mu je sat skinut od strane lica koje nije koristilo rukavice, jasno je da je priča izmišljena i potpuno netačna", rekao je Rebić za Tanjug, nakon jučerašnje konferencije novinara Cvetkovića.
Potvrdu da je priča nelogična, ukazuje direktor policije, pruža i rezultat poligrafskog ispitivanja, gde je Cvetković "pao" na pitanjima "da li je priču izmislio i da li je imao pomoć drugih lica".
Rebić je rekao i da nisu potvrđeni ni njegovi navodi da se u određenom vremenskom periodu kretao pojedinim ulicama Bele Crkve, jer pregledom kamera nije utvrđeno da se kretao tim ulicama, a nema ni navodnog vozila za koje je tvrdio da ga je pratilo.
Uz to, naglašava direktor policije, sporno je da nijedan građanin iz Bele Crkve nije potvrdio ono što je Cvetković izneo policiji, imajući u vidu da se navodni događaj desio u širem centru grada, koji je veoma prometan.
U nizu nelogičnosti za Rebića je i činjenica koju je Cvetković spomenuo na današnjoj konferenciji za štampu, a to je da je kapu, koja bi mogla da bude ključni dokaz, sačuvao na sigurnom mestu i nije želeo da je preda policiji.
"Logično je da, kada želite da se krivično delo nad vama rasvetli, ključne dokaze predate policiji. On je kapu sve dane držao na skrivenom mestu i praktično onemogućio da se uzmu potrebni DNK tragovi", ukazao je direktor policije.
Na kraju, Rebić je rekao da je 90 odsto izlaganja Stefana Cvetkovića nelogično, a da je način na koji je događaj predstavio novinarima i javnosti komičan.
Dodao je i da je novinaru dato obezbeđenje, koje će ostati uz njega sve dok se ne otklone sve sumnje da postoje određene pretnje.
Ranije danas, tužilaštvo je saopštilo da materijalni dokazi i činjenice predstavljaju osnovanu sumnju da je Cvetković počinio krivično delo lažno prijavljivanje.
IZVOR: TANJUG