Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Saslušano više osoba zbog obijanja stana novinarke KRIK-a

14.09.2017.
Peco

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u okviru istrage obijanja stana novinarke KRIK-a Dragane Pećo saslušano više osoba, ali da se još pouzdano ne zna ko je to učinio.

„Ko god da je počinilac, moraće da odgovara“, rekao je Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i dodao da policija nastavlja da radi na tom slučaju i da žele da pronađu počinioca. Stefanović je kazao da je saslušano nekoliko osoba iz kriminalne grupe iz Bugarske koja je na sličan način obila više stanova.
Stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo obijen je početkom jula. Stvari su bile ispreturane, međutim, iz stana ništa nije odneto – čak ni laptop ni telefon koji su stajali na vidnom mestu.
Slučaj je istog dana prijavljen policiji, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nekoliko dana kasnije izjavio da policija radi sve da reši slučaj.
Iz tužilaštva su za KRIK prošle nedelje izjavili da su naložili policiji da preduzme sve „operativne radnje da bi se utvrdio identitet izvršioca“, ali da nije dostavljena krivična prijava povodom ovog slučaja.
Policija nije odgovorila na pitanja novinara o toku istrage.
IZVOR: KRIK

Najnovije