Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

SNS: Mediji linčuju naše redare, tužićemo Radosavljevića

19.06.2017.
SNS

 

Srpska napredna stranka saopštila je da će njen pravni tim tužiti "kontramitingaša" Marka Radosavljevića zbog, kako su naveli, "provociranja, izazivanja nereda i nemira" na skupu podrške koji je SNS o
Reagujući na izjavu Radosavljevića agenciji Beta da će tužiti Vučića jer je na konferenciji za novinare pokazao njegovu fotografiju iz predstave u kojoj je kao glumac amater igrao pijanca, SNS je naveo da je u pitanju „najobičnija laž“ i da očekuju da se pravosuđe ponaša u skladu sa zakonima Srbije.
Radosavljević je rekao da će predsednika Srbije tužiti za uvredu časti i duševnu bol i dodao da će tužiti i medije koji su objavili tu fotografiju.
SNS je naveo da „Vučić nije rekao ni da je pijanac, ni da je glumac, ni da je učitelj, već je pokazao sliku osobe koja je provocirala, izazivala nerede i nemire o čemu svedoče i brojni video snimci“.
Vučić je juče na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije pokazao fotografiju na kojoj jedan mladić sedi i pije iz flaše, rekavši da je on jedan od „DOS-ovskih batinaša“, koji su provocirali ljude na skupu podrške koji je SNS organizovala na dan njegovog preuzimanja dužnosti predsednika, 31. maja.
SNS je dodao i da je „skandalozno“ „izveštavanje pojedinih medija“, koji danima „tendenciozno govore i pišu o dešavanjima na skupu SNS“ – „jedinom zakonitom skupu na dan polaganja zakletve predsednika Srbije“.
„Od osobe koja je na više lokacija fizički onemogućavala simpatizere SNS da dođu na miting, unosila im se u lice, vređala ih i psovala, sad ti mediji prave nekakvu žrtvu, mučenog glumca, iako je svima jasno da su cilj te osobe i ostalih kontarmitingaša bile razbijene glave i krvave ulice Beograda. U isto vreme, ti isti mediji linčuju redare SNS koji su sprečili pravljenje incidenata od strane kontramitingaša, otvoreno ih targetiraju i predstavljaju kao nekakvu monstruoznu grupu batinaša“, naveo je SNS.

IZVOR: Cenzolovka

 

Najnovije