Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Gostovanje britanskog novinara Džeremija Dira na FMK

08.11.2021.

Zamenik generalnog sekretara Međunarodne federacije novinara Džeremi Dir biće gost Departmana za medije i komunikacije u sredu 10.11.2021, kada će razgovarati sa studentima i profesorima FMK u okviru online predavanja prof. Stanka Crnobrnje na kursu „Složeni sistemi u filmu, televiziji i novim medijima“. Termin predavanja je od 13 do 15 časova.

Međunarodna federacija novinara sa sedištem u Briselu (International Federation of Journalists, Fédération internationale des journalistes) najveće je i jedno od najstarijih udruženja novinara na svetu. Pre mandata u IFJ, Džeremi Dir je 10 godina služio kao generalni sekretar Nacionalnog sindikata novinara u Britaniji. Kao novinar u Velikoj Britaniji je 20 godina istraživao društvene probleme poput beskućništva i društvene isključenosti, a u Južnoj Americi je kao freelance novinar pokrivao teme ljudskih prava i slobode govora u tekstovima koje je objavljivao u britanskom „Gardijanu“ i „Nju stejtsmenu“.

Pozivamo sve zainteresovane studente i predavače FMK da prisustvuju online predavanju i uzmu učešće u razgovoru, putem Google meet platforme.

IZVOR: Singidunum

Najnovije