Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Zaštitnik građana apelovao na građane Srbije da ne šire lažne vesti

Pašalić

 

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je na korisnike društvenih mreža u Srbiji da ne šire neproverene informacije o virusu korona i posledicama koje mogu izazvati po zdravlje.
Pašalić je konstatovao da je „konfrontiranje stavova laika na društvenim mrežama uzelo maha“, da „vodi širenju panike i straha“ i zato je pozvo građane da „ne koriste savete nestručnih lica, već upustva medicinske struke, koja su svakodnevno dostupna putem zvaničnih izvora“.
„Banalni saveti za zaštitu od virusa korona, neutemeljene optimističke prognoze o iznenadnom povlačenju epidemije, jednako opasne kao i one, pesimističke, o opštoj propasti, primeri su dezinformacija koje se šire neverovatno brzinom sa nesagledivim posledicama, pre svega po zdravlje građana i bezbednost stanovništva“, saopštio je zaštitnik građana.
Pašalić je naglasio da je najvažnije je da građani budu pravovremeno upoznati s merama Vlade Srbije i vanrednog stanja koje su uvedene u sklopu borbe protiv pandemije i da se disciplinovano pridržavaju svih preporuka i uputstava.

IZVOR: BETA