Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

NIN izašao bez naslovne fotografije

28.11.2019.

NIN se u četvrtak pojavio bez naslovne fotografije, a prema rečima izdavača naslovnica koja je prethodno bila najavljena je neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Кo ruši Кrušik' ostaje, naravno, nepromenjen", saopštio je izdavač Ringier Axel Springer Srbija.
Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na sajmu naoružanja. Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega.
Tanjug je reagovao povodom prethodne naslovnice NIN-a, navodeći da to nije njihova fotografija, već "kropovana" fotografija Tanjuga sa koje je isčeno dve trećine sadržaja.
"To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom servisu, niti u bilo kojem drugom mediju. Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška 'uperena' u predsednika Vučića", navodi se u saopštenju agencije Tanjug koje prenosi RTS.

 

IZVOR: N1

Najnovije