Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Gajović: Organi javne vlasti koji sprovode konkurse da poštuju zakonske procedure

10.07.2019.

 

Ministarstvo kulture i informisanja apelovalo je još jednom na sve organe javne vlasti koji sprovode konkurse u oblasti javnog informisanja da poštuju zakonske procedure koje su predviđene Zakonom o javnom informisanju i medijima i još bliže utvrđene Pravilnikom o sufinansiranju projekata.
„S obzirom da je u toku sprovođenje konkursa u oblasti javnog informisanja na svim nivoima vlasti, Ministarstvu se često obraćaju subjekti koji ukazuju na određene nepravilnosti u sprovođenju konkursne procedure, koje mi sa dužnom pažnjom analiziramo, pratimo i u okviru svojih ovlašćenja blagovremeno reagujemo. Ukoliko, s druge strane, postoji opravdana sumnja da je bilo povrede pravila postupka u sprovođenju konkursa, Zakon predviđa mogućnost pokretanja upravnog spora, u čemu Ministarstvo ohrabruje svakog učesnika konkursa koji se smatram oštećenim“, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović.
On je podsetio da Ministarstvo ne može uticati na sastav komisija, na donošenje njihovih odluka, kao i drugih proceduralnih aktivnosti, već da je to obaveza organa javne vlasti koji je raspisao konkurs.
   

IZVOR: "Danas"

 

Najnovije