Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE PROUNS-a

pROUNS

Povodom najavljenih protesta ispred zgrade TV Pink, PROUNS (Profesionalno udruženje novinara Srbije) poručuje da građani imaju puno pravo da nezadovoljstvo situacijom u zemlji iskazuju mirnim protestima. Ipak, nedopustivo je da novinari i svi ostali zaposleni u jednoj medijskoj kući trpe nasilje, verbalno ili fizičko i budu izloženi pritisku i stresu u isto vreme. TV Pink je privatno vlasništvo sa jasnim impresumom. Njagov vlasnik se ne skriva od javnosti, naprotiv.

Smatramo da je vreme pozivanja na linč odavno iza nas i da nikako ne odgovara demokratskom društvu.
PROUNS poziva učesnike protesta da se uzdrže od svih vidova nasilja, i apeluje na organizatore protesta i državne organe da zaštite novinare i imovinu medija, a naročito da zaštite sve kolege, novinare i snimatelje koji profesionalno prate proteste.
U Vranju, 6.04.2019.                                          Predsednik PROUNS-a
                                                                           Zoran Veličković

IZVOR: SINOS