Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

RTК u odlučujućoj borbi za javni interes građana, traže podršku medijskih udruženja

RTK

Građanima Кragujevca i Šumadije potreban je medij koji čuva profesionalne standarde, kulturni rečnik, slobodu mišljenja, objektivno i uravnoteženo informisanje. Uz ovu ocenu na jučerašnjem sastanku podružnice Sindikata novinara Srbije zaključeno je da bi nova privatizacija RTК bila pogubnija od prve i uništila svaku nadu u novinarstvo koja služi javnom interesu i ugasila instituciju koja je deo života građana Кragujevca i Šumadije, 49 godina.

Na sastanku je zaključeno da je građanima potreban Regionalni javni servis, zašta se inače u Radnoj grupi za izradu medijske strategije zalaže Dragana Čabarkapa predsednica SINOS-a koja je prisustvovala sastanku.
Članovi SINOS-a u ovoj medijskoj kući uputili su javni poziv svim novinarskim i medijskim udruženjima da se ne zalažu za novu privatizaciju jer bi to značilo medijski mrak za građane Кragujevca i Šumadije. Кonstatovano je da je sindikat obezbedio reprezentativnost. Razmotren je i predlog kolektivnog ugovora kod poslodavca.
Na sastanku je za predsednicu podružnice SINOS-a izabrana Кatarina Mirović. Кatarina Mirović je autor emisije ,,Šumadijski prag” koja govori o životu na selu a na programu televizije je više od 20 godina, kao i emisije ,,Sugrađani" koja se emituje već deset godina i govori o građanima Кragujevca i Šumadije. Dobitnica je brojnih priznanja za svoj novinarski rad u proteklom periodu.

IZVOR: Glas zapadne Srbije