Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Igor Žeželj novi vlasnik Kurira

11.01.2019.

 

Novi vlasnik Kurira, 12 portala i još 14 štampanih izdanja, umesto Aleksandra Rodića je Igor Žeželj, vlasnik i direktor firme Wireless media.
Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) u rešenju koje je doneto 4. januara 2019. godine, umesto Rodića upisani su Žeželj i Privredno društvo za pružanje telekomunikacionih usluga Mondo INC doo Beograd (Stari grad).
Žeželj i Rodić UNS-u nisu odgovorili kolika je bila cena Adria media Grupe (AMG), koja je izdavač ovih medija.
Podsetimo, AMG je u oktobru prošle godine postigao dogovor o partnerstvu sa Wireless media i portalom Mondo, što je UNS-u tada potvrdio Rodić.
Žeželj je tada negirao da je napravljeno strateško partnerstvo AMG-a sa firmom Wireles media i Mondom, ali je rekao da AMG i Wireless media imaju „vrlo intenzivnu i plodonosnu poslovnu saradnju“, o čemu je BIRN pisao.
Inače, portal Mondo nije upisan u Registru medija. Međutim, na sajtu Telekom Srbija (www.mts.rs), u rubrici „naši sajtovi“ ovaj portal naveden je kao sajt ove kompanije.
I na sajtu Registra nacionalnog domena Srbije (RNIDS) navodi se da je Telekom Srbija a.d. vlasnik domena mondo.rs.
Podsetimo, u vlasništu AMG-a, kako stoji na njegovom portalu su listovi Kurir, Gllosy, Lena i Financial times, Men’s health, Cosmopolitan, Elle, Sensa, Nacionalna geografija Srbija, Lepa&Srećna, Winter, Summer, Asfalt, Cosmo Campus i Newasweek, kao i portali elle.rs, yumama.com, kurir.rs, nationalgeographic.rs, menshealth.rs, cosmopolitan.rs, lovesensa.rs,  stvarukusa.rs, lepaisrecna.rs, still, glossy.rs i espresso.rs.

IZVOR: UNS

 

Najnovije