Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vučić o Koraksovoj karikaturi: To je demokratija u Srbiji

11.11.2018.

 

Karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani današnjeg broja dnevnog lista Danas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje kao prikaz stepena slobode izražavanja.
Kako je objavila nepostojeća agencija „Tanjug“, a preneli brojni onlajn mediji, „na pitanje da pokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta šefa poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića on govori, Vučić je u Briselu rekao: „O čemu je reč? A šta je rekao Martinović? A ja Hitler? A meni hitlerovci pobili celu familiju. Ali, dobro, šta ćete, to je demokratija u Srbiji“.
„To je najvažnije da postoji, ili što bi oni rekli – diktatura na nivou u kojoj predsednika poredite sa Hitlerom“, istakao je Vučić.
On sumnja da bi to moglo da se dogodi u drugim zemljama, te će ovo ostati zapamćeno kao deo sloboda u Srbiji i ne razmišlja o tome da tuži list, jer su, kako je naveo, „postavljali žute sudije svuda i na svakom mestu“
„Hitlerovci su moju familiju ubili i uvek sam se borio protiv fašista, i protiv jednoumlja i nastaviću da se borim protiv svih onih koji misle to, ali rečima, stavovima, boljom politikom i boljom Srbijom, jer je to ono što njih najviše nervira. Najviše moje protivnike nerviraju uspesi Srbije“, kazao je Vučić.
On je dodao i da ne zna o čemu je to Martinović govorio.
„DŽabe im je i neće moći da pomognu onima koji su stvarni fašisti i koji bi hteli da ruše Srbiju po svaku cenu i koji bi hteli zarad svojih privatnih džepova sruše i sve kompanije koje makar imaju udeo u državnom vlasništvu i kojima je samo to važno kako da se dočepaju državne kase. Naučio sam ja na to. Naučio sam da svako u Srbiji ima pravo da uzme motku i da me lupi po glavi, da je svako pametniji i da svako zna bolje“, ističe Vučić.

IZVOR: "Danas"

 

Najnovije