Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Petar Jeremić podneo ostavku u Izvršnom odboru UNS-a

08.09.2018.

Predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) Petar Jeremić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopštio je UNS.

Govoreći o razlozima takve odluke, Jeremić, koji je na čelu IO UNS-a bio od 2009. godine, kazao je da je "normalno da posle više od devet godina dođe do zasićenja".

"Moji lični i profesionalni planovi više nisu vezani za Srbiju. Ostajem član UNS-a i uvek ću biti na raspolaganju kolegama ukoliko misle da mogu da pomognem u borbi za profesionalna prava i poštovanje etičkih standarda u novinarstvu", rekao je Jeremić a preneo UNS.Jeremić je radio u Takovskim novinama, listovima "Dečje novine" i "Eureka", Televiziji Gornji Milanovac, a od 2001. do 2005. godine radio je za Nedeljni telegraf, za koji je izveštavao uglavnom sa Kosova.

Radio je i u listovima "Kurir" i "Pres" a na televiziji Foks (sadašnja TV Prva) radio je od 2009. do 2011. godine. Član Saveta za štampu je od 2010. a obavljao je i funkciju zamenika predsednika tog tela u 2013. i 2014. godini.

Dobitnik je Zlatne povelje Interfera, Zlatne nagrade Udruženja profesionalnih novinara Rumunije i nagrade Guščije pero Appelt fondacije iz Zagreba.

IZVOR: N1

Najnovije