Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

EFJ i IFJ zabrinute zbog nestanka novinara Stefana Cvetkovića

15.06.2018.

 

Evropska i Međunarodna federacija novinara (EFJ i IFJ) duboko su zabrinute zbog nestanka novinara Stefana Cvetkovića, navodi se u saopštenju ove dve federacije. One dodaju da se „pridružuju svojim članicama Udruženju novinara Srbije (UNS), Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) i Sindikatu novinara Srije (SINOS) u njihovom pozivu policiji i MUP-u da preduzmu sve neophodne mere u potrazi za Stefanom Cvetkovićem“.
EFJ i IFJ navode da je nestanak Stefana Cvetkovića prijavljen u noći između 13. i 14. juna 2018. godine u Beloj Crkvi.
One podsećaju da je lokalna policija potvrdila da je njegov automobil pronađen parkiran, sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima.
„Svedoci su potvrdili da su njegovi sat i pokidana narukvica pronađeni pored automobila, a da su mu mobilni telefoni bili isključeni“, navodi se u saopštenju i dodaje da srpske vlasti pretražuju okolinu, kao i da su u potragu uključeni i ronioci, policijski psi i specijalne snage.
EJI i IFJ podsećaju i da je Stefan Cvetković prethodnih godina prijavljivao da dobija pretnje iz kriminalnih i političkih krugova u Srbiji.
„On je 19. maja rekao da su ga kosovske vlasti šest sati zadržale na administrativnom prelazu i ispitivali o njegovim vezama povezanom sa istragom ubistva političara Olivera Ivanovića“, piše u saopštenju.

IZVOR: SINOS

Najnovije