Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Udruženje medija i medijskih radnika: Ne gasiti „Vranjske”, ali sačuvati i Tanjug, „Politiku” i „Novosti”

22.11.2017.

 

Udruženje medija i medijskih radnika žali zbog gašenja portala „Vranjskih” jer je svaki medij 
u Srbiji danas dragocen. Ali, istom snagom zalažemo se za očuvanje nacionalne agencije Tanjug i očuvanje listova kakvi su „Politika” i „Večernje novosti”.
Na žalost, „Vranjske” su još jedno od stotinu zatvorenih glasila, a svima je glave došao set medijskih zakona čijem usvajanju su kumovali oslobodioci, među kojima je i Vukašin Obradović. Ogroman broj medijskih poslenika ostao je bez egzistencije. Da podsetimo: u Kragiujevcu više od 100, Čačku 70, Požegi 30, Ivanjici 25, Nišu 150 i tako redom. 
Apsurd je da je tada na  portalu NUNS - a čiji je predsednik bio upravo Obradović odbrojavala stoperica do medijskog mraka u Srbiji. Žao nam je kolega iz „Vranjskih” jer su dospeli u situaciju u kojoj su mnogi nestali, a samo retki preziveli.
 Međutim Obradovićevo ponašanje itekako osuđujemo zbog situacije koja podseća na narodnu poslovicu: ,,Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada“.
Nema smisla da on pre par dana traži spasavanje „Vranjskih” a brisanje Tanjuga. Da li je taj postupak blizu zdrave pameti, možete i sami da procenite.

IZVOR: Glas zapadne Srbije

 

Najnovije