Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Medijski savez Srbije: Sačuvati i zaštititi Tanjug

21.08.2017.

Medijski savez Srbije traži od predsednika i Vlade Srbije da zaštiti novinsku agenciju Tanjug.

Tanjug je potreban državi Srbiji, potreban je građanima Srbije ne samo zato što mu se veruje nego zato što je to nacionalna robna marka i jedna od najboljih novinskih agencija u svetu. Svoju težinu i snagu pokazao je i u nedavnom dobu, kad je ostao na tržištu da se bori, i uspeva da preživi vezanih ruku. I, što je najvažnije, i dalje mu se itekako veruje. Prosto je neverovatno koliko je napada na jednu takvu agenciju čiji kvalitet rada i ime još dugo niko neće preskočiti.

Ne može se na takav način, napadima iz umišljene busije, ukloniti konkurencija. Čak ni pogrešnim medijskim zakonima, koje su imali samo jedan cilj: uništiti konkurenciju i domoći se državnog novca.

Medijski savez Srbije ima svog predstavnika u radnom telu za donošenje nove medijske strategije i zastupaće, kao jednu od prvih stavki, zahtev za opstanak ove novinske agencije.

Prethodnim reformatorima koji su svoj uspeh zasnovali na tuđoj propasti poručujemo da ćemo im se jasno suprotstaviti svom snagom. Tobožnjim lovcima na cenzuru u Srbiji preporučujemo, umesto ataka na najbolju agenciju u državi, da obrate pažnju na one koji su medijskim strategijama, kumovskim vezama, neispravnim projektima i nameštanjima komisija ostavili bez kuće i kore hleba na hiljade novinara i medijskih radnika.

Odlaskom Tanjuga, samo bi pojedinci bili srećni, a medijska scena polupusta.

-Prouns
-Društvo novinara Vojvodine
-Udruženje medija i medijskih radnika
-Sindikat novinara Srbije

Glaz zapadne Srbije

IZVOR: SINOS

Najnovije