Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

RTV Kragujevac uskoro ponovo emituje program

16.08.2017.

On je istakao da je želja Grada da ova televizija nastavi da postoji jer ima dvadesetpetogodišnju tradiciju i bogatu arhivu.

„Tako nešto nema cenu“, rekao je Nikolić i dodao da, zbog ograničene opreme koju RTV Kragujevac ima, ne očekuje da ona odmah bude konkurent najvećim medijima u Srbiji, ali da se nada da će nastaviti da bude najbolji izvor informacija građanima Kragujevca.

Na pitanje da li je tačna informacija koju je UNS dobio da će Grad uložiti i u novu opremu, Nikolić je rekao da je to previše optimistično i da je za sada najvažnije da se televizija osposobi izmirivanjem već nastalih dugova.

Radio-televizija Kragujevac privatizovana je 2015. godine, kada ju je kupio biznismen Radoica Milosavljević. Zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, privatizacija je krajem januara ove godine raskinuta, RTV Kragujevac rasprodala je deo opreme kako bi naplatila potraživanja poverilaca i zaposlenih koji su je tužili, a dozvole za emitovanje radio i televizijskog programa su joj oduzete. Nakon što je na inicijativu Ministarstva kulture i ifnormisanja izmenjena Uredba o prenosu kapitala zaposlenima bez naknade Skupština Grada Kragujevca 28. juna ove godine usvojila je odluku o preuzimanju ove medijske kuće u roku od šest meseci, do nove privatizacije.

Grad se tada obavezao da zaposlenima isplati zaostale plate, a zainteresovanima za to država je obezbedila socijalni program.

IZVOR: UNS

Najnovije