Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

GZS:Srbija zemlja čuda: Kako je Perica postao „Konsultant/expert” Misije OEBS-a?

21.06.2017.

Prilažući svoj radnu biografiju za člana Komisije za raspodelu sredstava glasilima u Kladovu, Petar Jeremić iz Gornjeg Milanovca napisao je da je 2013. bio „konsultant/expert Misije OEBS – a u Srbiji za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije”, a 2014. „Konsultant/expert Saveta Evrope za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije.

Obučavao članove Saveta za medijsku etiku Makedonije prilikom osnivanja tokom 2014. godine”.
Sve na latinici i to još konsultant sa velikim K. Perica radi za Savet Evrope? Zašto da ne, pa mi smo zemlja čuda.
Sve je u Srbiji  moguće pa i da  Perica Jeremić, postane  ekspert Misije OEBS-a u Srbiji.
 A i zašto ne bi?  Ova Ninova leva i LJiljina leva i desna ruka  ima izuzetno sadržajnu biografiju i bogat razvojni put u carstvu medija. 
Svoju novinarsku karijeru počeo je u „Dečjim novinama”, još u 6. razredu! Da, osnovne škole.
I veoma je moguće da je čuvenu rečenicu  ,,Mirko, pazi metak! - Hvala Slavko!“ upravo on napisao. 
U njegovoj biografiji koju predaje nudeći se kao  konsultant /ekspert za medijska pitanja  u oblasti etičkih standarda i samoregulacije/ stoji da je stručnjak međunarodnog karaktera koji je  čak vršio obuku u susednim državama , pre svega Makedoniji.
Dakle, naš mali Perica, srednjoškolac iz Gornjeg Milanovca,  izrastao je u golemu ličnost, na koju smo svi ponosni. Pogotovo na njegove medijske strategije, analitička naučna dela, predsedavanje i sedenje u Savetu za štampu i brojnim komisijama čija se odluke često razmatraju na sudu . Divno je imati tako uspešnog mladog čoveka i na sve to još EKSPERTA. 
I tek sada se vidi da su jako zluradi  komentari Gornjomilanovčana i da uopšte nisu upućeni i nisu u pravu kada su tvrdili ,,da Perica nije umeo pismo da napiše iz vojske a postao novinar pa još Konsultant/expert.. Svi se pitamo dokle li bi tek stigao da je završio neke više škole ili stvarno nešto napisao?
LJiljana Smajlović i Nino Brajović možda ne bi bili tako uspešni, da se naš  Perica nije odmetnuo iz „Dečijih novina” u svet. Možda bi trebali da imaju malo duše  i odmore ga  bar jednu sezonu od donošenja strateških odluka, umovanja u komisjama jer nam se čini da je Perica baš premoren i iscrpljen. 

IZVOR: Glas zapadne Srbije

Najnovije