Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Mirković plaća samo poslušne

24.08.2016.

Agonija obespravljenih, a maltretiranih u Sportu se nastavlja.

Još dvoje štrajkača dobilo je otkaze: Valentina Spasojević i Dragan Radović. Time Beoton R pokazuje da ne haje za zakon.

Ako je već tako, red je da pravosudni sistem usvoji to Mirkovićevo običajno pravo, da za njega ne važe nikakvi propisi u Srbiji.

Jer, otkad je započeo štrajk u Sportu 29.07.2016, kada su Rada Nikolić i Željko Vujičić dobili otkaze, Mirković nezadovoljnim radnicima niti je isplatio dinara, niti je otpuštenima vratio radne knjižice. Ali, zato je poslušnima isplatio jednu i po platu. Neposlušni još očekuju zarade i doprinose od aprila na ovamo. Otpušteni bez radnih knjižica ne mogu ni da se prijave na Biro, ni da traže novi posao. Ako je i od Mirkovića, previše je!

Sindikat novinara Sporta ne očekuje da se Ratko Dmitrović ni sad oglasi. Niti uradi bilo šta protiv Mirkovićevog kršenja kupoprodajnog ugovora. Sindikat novinara Sporta apeluje da svi državni organi preduzmu sve da se stane na put bezočnom kršenju zakona ove zemlje.

Mirković nema pravo da od dnevnog sportskog lista pravi svoj politički pamflet.

Mirković nema pravo da zadržava radne knjižice ljudima koji ni onako nemaju zdravstvenu zaštitu zato što Beoton R ne izmiruje obaveze ni prema državi, ni prema zaposlenima.

Mirković nema pravo da selektivno isplaćuje zarade za mesece koje je odavno morao da izmiri.

Mirković nema pravo da danima ne dozvoljava zaposlenima da uzmu bar svoje lične stvari.

Mirković nema pravo da iz ličnih adresara cepa stranice sa telefonskim brojevima sportista.

Mirković nema pravo da se podsmeva pravosudnom sistemu ove države.

Mirković ima pravo da se brani od svih tužbi koje se samo gomilaju.

IZVOR: SINOS

Najnovije