Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Sombor je otvoren

28.10.2021.
Grad Sombor

Žeželjeva firma pomogla je i Grad Sombor, o čemu je prvi pisao lokalni portal SOInfo. CINS donosi detalje iz ugovora koji do sada nisu bili poznati.

Naime, Wireless Media je donirala dron za snimanje, kompjutere i prateću opremu. Prema računici koje su novinarke CINS-a napravile vodeći se trenutnim cenama u prodavnicama, vrednost donacije prelazi sumu od pola miliona dinara. Gradu su na godinu dana date i licence za neke od najboljih programa za montažu videa, ilustracije, obradu fotografija i antivirus.

Kompanija je trebalo i da obuči ljude da vode projekat. Obuke nije bilo, a saradnja nakon isteka godinu dana nije nastavljena, tvrde u Gradu za CINS i objašnjavaju šta se desilo sa opremom:

„Deo donirane opreme se nalazi u Kulturnom centru Laza Kostić u Somboru, a deo u organima grada Sombora i koristi se za obavljanje redovnih aktivnosti“.

Međutim, društvene mreže Sombor je otvoren sve vreme su aktivne. Nakon što je gradonačelnica Dušanka Golubović, koja je posao i ugovarala, smenjena u avgustu prošle godine, na mrežama se u istim formatima pojavljuje novi gradonačelnik, Antonio Ratković, takođe kadar SNS-a.

IZVOR: CINS

Najnovije