Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Gradonačelnik obećao medijski konkurs u Кragujevcu

02.10.2020.
Kragujevac

Gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić izjavio je večeras da je upoznat sa činjenicom da gradska uprava šest godina nije raspisivala konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima i najavio da će ta praksa biti prekinuta.
Кragujevac će u narednom budžetu planirati sredstva za tu namenu, koja će biti podeljena putem konkursa, precizirao je novoizabrani gradonačelnik.
On je rekao da lokalni mediji očekuju ravnopravan pristup informacijama o radu lokalne samouprave i otvorenost gradonačelnika i njegovih saradnika, ocenivši da se to podrazumeva.
Nema razloga da ne bude tako, jer ako ništa ne krijemo, nema razloga da ne budemo transparentni. Mi radimo javni posao i nismo tu radi sebe već radi građana koje vi informišete o našem radu i uvek ćemo vam biti na raspolaganju, rekao je Dašić.
Dašić je večeras razgovarao u Medijskom skloništu sa urednicima i vlasnicima lokalnih medija o problemima u njihovom radu i uspostavljanju što bolje komunikacije između lokalne samouprave i sredstava informisanja.
Predstavnica NVO Res publika Bojana Vlajović Savić pohvalila je postupak gradonačelnika, koji se odmah odazvao pozivu iz Medijskog skloništa da razgovara sa predstavnicima lokalnih medija.
Ovaj potez shvatamo kao gest dobre volje da se promeni dosadašnja loša praksa.
Dobili smo čvrsta obećanja da će gradski funkcioneri biti dostupni za sve informacije, kako bi novinari i redakcije mogli objektvno da informišu javnost, rekla je Vlajović Savić.
IZVOR: FONET

Najnovije