Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

U Dimitrovgradu poništen Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini

07.02.2018.
Novac

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov 5. februara doneo je rešenje kojim se poništava Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.
Kako je navedeno u obrazloženju, predsednik opštine je 4. januara 2018. godine raspisao Javni poziv za sufinansiranje projekata i u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja imenovao stručnu Komisiju za ocenu projekata i izradu predloga o raspodeli sredstava u sastavu – Zorica Milev (samostalna kandidatura), Miodrag Miljković (ispred Društva novinara “Niš”) i Slađana Aleksić (ispred PROUNS-a).
Komisija je 26. januara i 2. februara izvršila ocenu pristiglih projekata i sačinila predlog o raspodeli sredstava sa obrazloženjem koji su potpisala samo dva člana komisije – Miodrag Miljković i Slađana Aleksić, ali ne i predsednica komisije Zorica Milev.
Mileva je 5. februara podnela ostavku na mesto predsednika Komisije iz razloga, kako je navedeno u obrazloženju, što na osnovu dugogodišnjeg iskustva sumnja da bi predložena raspodela sredstava zadovoljila javni interes u oblasti javnog informisanja.
Kako je Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja propisano da predlog Komisije o raspodeli sredstava potpisuje svaki član Komisije i kako je Zorica Milev podnela ostavku na mesto predsednika komisije i nije potpisala predlog o raspodeli sredstava, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov doneo je rešenje kojim se poništava ovaj Javni poziv.
IZVOR: UNS

Najnovije