Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Informisanje i oglašavanje u Smederevu – već viđeno?

31.07.2017.
Smederevo

Grad Smederevo raspisao je javnu nabavku male vrednosti za uslugu informisanja javnosti i oglašavanja u lokalnim štampanim medijima, prenosi regionalni informativni portal Podunavlje info.

Usluga se odnosi na “informisanje o radu gradonačelnika i kabineta, informacije o radu Gradske uprave i njenih organa, informacije o radu Skupštine grada Smedereva, informacije o radu Gradskog veća i članova Gradskog veća, informacije o gradskim manifestacijama, informacije o  aktivnostima gradskih i seoskih mesnih zajednica.”
Ponuđač se obavezuje da usluge informisanja kroz redovno izveštavanje u štampanom mediju vrši u obimu od najmanje četiri kolor strane nedeljno, kao i da svoje izdanje mora da distribuira na teritoriji grada Smedereva.
Rok za podnošenje ponuda je 4. avgust do 9 časova, a javno otvaranje ponuda je istog dana, sat kasnije. Odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od pet dana od otvaranja ponuda.
Podsetimo, gradonačelnica Smedereva je u decembru 2016. godine donela odluku o dodeli ugovora, za iste namene, ponuđaču Respect media d.o.o, a ukupna vrednost javne nabavke koja se ugovarala iznosila je do 1.666.666,66 dinara bez poreza na dodatu vrednost. Ukupna cena usluge informisanja i oglašavanja u obimu od minimum četiri strane iznosila je 48.000,00 dinara bez poreza na dodatu vrednost, odnosno 57.600,00 dinara sa PDV-om.
Ranije iste godine (mart 2016), ista gradonačelnica je donela odluku o dodeli ugovora za iste usluge istoj firmi – Respect media d.o.o. na iznos do 2.083.333,33 dinara bez PDV-a.
Najnoviji poziv za podnošenje ponuda, za razliku od pomenuta dva iz prošle godine, nema projektovani, odnosno maksimalno opredeljeni iznos, mada postoji zakonski limit javne nabavke male vrednosti.
Skupština grada Smedereva je na poslednjoj sednici usvojila rebalans budžeta, koji pored ostalog predviđa povećanje sredstava za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, sa jedan na dvadeset miliona dinara.
IZVOR: "Danas"

Najnovije