Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

60 organizacija zatražilo od Gordane Čomić da osudi napade na NVO i medije

25.08.2021.
Vlada

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić zatražio je danas u ime 60 organizacija da ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić prepozna, osudi i spreči napade na organizacije civilnog duštva i medije koje sprovodi vlast.

Bodrožić je na skupu „Kultura dijaloga – civilno društvo i mediji“ koji organizuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, istakao da je položaj medija i nevladinih organizacija odavno ocenjen kao nepovoljan u međunarodnim izveštajima i da su ponovo meta žestoke kampanje koju je poveo predsednik države, a nastavili mediji.

Bodrožić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo lažne optužbe na račun medija, navodeći da su tajkunski, da ne plaćaju porez i da se bune kada treba da ga plate.

„Za razliku od provladinih medija, poput Pinka, organizacije civilnog društva plaćaju porez i podnose izveštaje“, istakao je Bodrožić.

On je pozvao javnost da im se pridruži u borbi za vrednosti, međunarodne predstavnike da se odrede prema kampanji koja se sada vodi protiv medija, a Gordanu Čomić da spreči ovakve kampanje, umesto da pokreće proces bez ishoda.

IZVOR: FONET