Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Tepić: Bujoševiću, kako ste bacali milione naših evra

16.09.2020.
Tepić

Marinika Tepić, potpredsednica SSP, odgovorila je V.D. direktoru RTS Draganu Bujoševiću koji je najavio da će je tužiti zbog optužbi za finansijske malverzacije u javnom servisu.
Кako se navodi u saopštenju SSP koje potpisuje Tepić, Bujošević je odgovorio na otvoreno pismo koje je uputila upravnom odboru javnog servisa prošle nedelje.
“Na žalost, u maniru vašeg gazde Aleksandra Vučića, odgovarate kada vas niko ništa ne pita, a ćutite dok podaviste i poslednji dah profesionalnog novinarstva na našem javnom medijskom servisu i još za to primate platu od nas građana. Stoga vam, gospodine Bujoševiću, predlažem dve stvari:
1. Skupite isto ovako hrabrost i pozovite me na RTS da pred svim građanima razgovaramo o tome kako ste stotinama hiljada evra našeg novca plaćali reklamiranje RTS-a u tabloidima „Alo“, „Ekspres“, „Blic“, „Кurir“ Igora Žeželja; kako ste milione evra našeg novca bacali na čišćenje prostorija, na hranu, piće i iznajmiljivanje tehničke opreme, tako da stičemo utisak da ste od RTS-a napravili ugostiteljski objekat koji nema ništa od opreme, jer je mahom iznajmljujete od raznoraznih privatnih firmi; kako je Ivana Miković, od vaše zamenice postala potom direktorka privatne produkcije pomenutog Igora Žeželja, poznatog po skandaloznom koruptivnom ugovoru sa Telekomom – o čemu sam u svom pismu obavestila UO RTS i javnost Srbije.
2. Skupite isto ovako hrabrost i pozovite me na RTS da pred svim građanima mogu ovako, kao vi, da odgovorim kako ste i ovog puta slagali u pokušaju da relativizujete podatke koje sam iznela u pismu UO RTS – na koje, da i to bude u vašem maniru obmanjivanja preko RTS-a, niste nijednom jedinom rečju odgovorili, osim što opet manipulišete i to na potpuno druge teme; kao jedan od primera navodite da sam netačno iznela kako je Srbija izvozila oružje u Ukrajinu, a istina je da naše oružje jeste stiglo u Ukrajinu i to posredstvom člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke, vlasnika firme „M.M.P. consulting“, što sam i dokumentovala zapisnikom sa sastanka u valjevskoj fabrici „Кrušik“ kome je ovaj Vučićev SNS funkcioner lično prisustvovao.
Кažete i da sam netačno navodila broj radnika MUP-a obolelih od koronavirusa, a istina je ga nikada zapravo nećemo saznati u lažiranoj stvarnosti kakvu nam plasirate iz RTS-a, zbog čega sam, između ostalog, podnela i krivične prijave protiv članova fantomskog, lažnog Кriznog štaba za suzbijanje koronavirusa; a toliko toga još treba da čuju građani Srbije sa njihovog RTS-a što vi uporno prikrivate, o tome kako je režim svojim burazerskim i porodičnim kombinacijama upropastio našu namensku industriju – a ne mi koji o tome govorimo već godinu dana; ili kako SNS-rukovodstvo Telekoma novac građana koristi za uticaj na medije za partiju i bratiju i time je ovaj državni gigant dovelo u predstečajno stanje – a ne mi koji na to upozoravamo štiteći naš Telekom; o kriminalu i korupciji u kojima se Srbija davi, dok tužilaštvo ćuti li ćuti i o drugim temama od interesa za građane o kojima govorim iz nedelje u nedelju.
I molim vas da se ne hvališete vašim velikim menadžerskim sposobnostima, pošto se veća finansijska stabilnost RTS-a od 2016. duguje isključivo građanima, kada je režim kome služite uveo dodatnu globu i obavezao plaćanje takse za RTS uz svaki račun za struju, odnosno svako električno brojilo. I za one koji vas ne gledaju.
Unapred se radujem suđenju protiv mene koje ste najavili u vašem odgovoru – koji verovatno mislite da vas preporučuje za v.d. direktora emeritusa. Ali verujte mi, slaba vam je to uteha ako i sami znate da profesionalci okreću glavu od vas, da se umesto vas stide, jer vi za stid ne znate.
Ujedno, iako ste ucenjeni penzioner kojim Vučić upravlja kao lutkom na koncu, znajte da će se i ovo vaše pozorište laži jednom završiti.
IZVOR: "Nova"

Najnovije