Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Brnabić o naslovnoj strani Danasa: Vi ste blato protiv koga kažete da se borite

12.06.2020.
Brnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je večeras na Tviteru naslovnu stranu Danasa, koju je videla na društvenim mrežama kao najavu sutrašnjeg broja.
Glavna priča u sutrašnjem broju Danasa je nastavak priče istraživačkog portala КRIК koji su uslikali predsednikovog sina Danila Vučića u društvu huligana.
„Stavljanje mete na mladića od 22 godine je, u vašem svetu, legitimna politička borba. Razvucite ga po Tviteru, upregnite istraživačke tabloide da ga fotografišu dok gleda utakmicu, povežite sa mafijom, samo da bi udarili po njegovom ocu. Vi ste blato protiv koga kažete da se borite“, napisala je Brnabić na Tviteru.
Novinarki КRIК-a Bojani Pavlović sinoć oko deset sati nepoznati muškarac oduzeo je telefon nakon što je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića kako u društvu Aleksandra Vidojevića, huligana bliskog kavačkom klanu, gleda fudbalski derbi.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas da nadležni ograni hitno utvrde ko je presreo novinarku КRIК-a Bojanu Pavlović i oduzeo joj opremu, kao i da je zaštite u obavljanju posla zbog postajanja sumnje da joj je bezbednost ozbiljno ugrožena.
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija utvrdi ko je novinarki КRIК-a Bojani Pavlović sinoć u centru Beograda oduzeo telefon nakon što je ispred kafića fotografisala sina predsednika Srbije sa vođama navijačkih grupa Aleksandrom Vidojkovićem i Nemanjom Srećkovićem i razjasni sve okolnosti tog incidenta.
Asocijacija onlajn medija (AOM) zatražila je danas da nadležni organi i MUP-a Srbije utvrde identitet osoba koje su sinoć pretile i oduzele mobilni telefon novinarki КRIК-a, Bojani Pavlović.
Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić ima pravo da na javnom mestu bude s kim god želi i ima pravo na obezbeđenje, i tu ništa nije sporno, ali je preteći način na koji je novinarki КRIК-a u sredu uveče u Beogradu oduzet telefon kojim ga je slikala, izjavio je danas advokat Božo Prelević.
IZVOR: "Danas"

Najnovije