Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Dezir: Zabrinut sam zbog spora Telekoma i Junajted Medija

11.02.2020.
Desir

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir izjavio je danas da je zabrinut zbog toga što se "nezavisni medij N1" ne emituje na kanalima koje nude kablovski operateri povezani sa mrežom Telekoma Srbija.

Кako se navodi u saopštenju OEBS-a, Dezir je naglasio da je ključno da se građanima omogući nesmetan pristup informacijama, "kako bi se sačuvao medijski pluralizam u zemlji, kroz zaštitu uloge nezavisnih i kritički nastojenih medija".
"Zabrinut sam najnovijim razvojem događaja u sporu između Telekoma Srbija i Junajted medija", rekao je Dezir.
Dezir je naveo da su se novinari N1 suočavali sa pretnjama i fizičkim napadima i da je portal tog medija u više navrata bio meta sajber napada.
"U ovom trenutku, kada su mediji i novinarstvo pod napadom, postoji hitna potreba za proizvodnjom dobrog medijskog sadržaja, u interesu javnosti, dostupnog građanima, kao i za tim da država promoviše raznolikost u medijskom prostoru", naveo je Dezir.
On je dodao da su "medijski pluralizam i tačne vesti" od ključnog značaja za građane kako bi donosili odluke zasnovane na informacijama o svom učešću u demokratskkim procesima, što uključuje i izbore.
IZVOR: TANJUG

Najnovije