Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vučić i Rudan o tome čiji su mediji u Srbiji

09.12.2019.
Vučić

 

Predsednik Aleksandar Vučić primetio je večeras, u emisiji Hit tvit na TV Pink, da je on jedini političar koji nije tužio nijedne novine, niti jednu televiziju. Na to mu je hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je takođe bila gošća, uzvratila rečima - "reći će da je to zato što su sve novine vaše".
"Jesu, posebno one što mi crtaju mete po glavi", dodao je Vučić kroz ironiju, a Rudan je nastavila upitavši ga koji mediji u Srbiji nisu njegovi. Vučić je rekao da je televizija N1, koja mu nije naklonjena, na kanalu jedan, kao i da je njen vlasnik istovremeno i vlasnik Nove TV.
"Što se tiče Prve, ne znam na koji način je moja, ili O2. RTS je njihov, sve ljude su oni postavili, mi nijednog nismo smenili", rekao je Vučić.
Na opasku da je Pink, valjda, njegov, Vučić je uzvratio da je Pink televizija Željka Mitrovića.
Dodao je da su on i Mitrović dobri prijatelji 30 godina, a na provokativno pitanje - "da li je Mitrović vaš ili ste vi njegov", odgovorio je ironično da je on Mitrovićev potrčko.
Na to je glavni urednik TV Hepi Milomir Marić, kroz smeh primetio da je zbog toga kod njega jednom godišnje, a kod Mitrovića gost svake nedelje.
Na to se i sam predsednik nasmejao, što je Rudan prokomentarisala rečima: "Nasmejao se. Ući će u srpsku istoriju. Pre nego ga ubiju, reći će - nasmejao se".
Na to je Vučić uzvratio: "Sačuvajte ove snimke, da ne bude da neko nije najavio".

IZVOR: TANJUG