Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Ministarstvo kulture i medija negiralo spekulacije o smenama u vrhu

28.05.2018.
Ministarstvo kulture i informisanja

 

Odsustvo ministra i najviših predstavnika Ministarstva kulture i medija sa sastanka premijerke Ane Brnabić s predstavnicima novinarskih i medijskih udruženja ne treba da bude povod za spekulacije o navodnim smenama, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.
Kako je rečeno Beti, ministar kulture i medija Vladan Vukosavljević nije prisustvovao sastanku premijerke s predstavnicima novinarskih i medijskih udruženja jer je u to vreme bio na službenom putu, dok državni sekretar Aleksandar Gajović nije bio pozvan na razgovor o Medijskoj strategiji.
U Ministarstvu su rekli i da taj izostanak ne treba da bude povod za spekulacije o smenama jer se praktično izrada Medijske strategije seli iz tog resora, pa prisustvo dvojice čelnih ljudi u Ministarstvu kulture i medija i nije bilo neophodno.
Sastanku u Vladi Srbije 23. maja, osim Ane Brnabić, prisustvovali su predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije onlajn medija, RAB Srbija i Sindikata novinara Srbije kao i savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.
Neposredno nakon sastanka, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović je izjavio da je "veoma "rečito" odsustvo ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića i državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića.

IZVOR: BETA