Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

ŠTA JE PRESUDIO NEISTOMIŠLJENICIMA CENTRALNI KOMITET NUNS-a i NDNV-a?

12.01.2018.

Centralni komitet neregistrovane lobističke grupe pod nazivom “medijska koalicija“ nastavlja satanizaciju svakog ko im stane na put.

Veliki borci za gašenje medija i sopstvene projekte iz inostranih ili domaćih izvora deceniju se već grčevito bore da ugase sve druge koji im smetaju, a tapiju na istinu im je dala izgleda lično Hilari Klinton.
Svako ko im se suprotstavi je čovek režima (pa makar i ako je proteran iz novinarstva u tom istom režimu).
Sejdinović, Obradović, Saša Mirković, Gruhonjić, Skroza i njihovi pajtaši su  reformom iz 2014. godine i setom medijskih zakona uništili medijsku scenu u Srbiji, a medije na tacni, za male pare, često i budžetske, poklonili režimskim i opozicionim tajkunima.
To je bilo ubistvo medija sa predumišljajem.
Tada im nije bila važna Medijska strategija koja je bila na snazi, a koju je Vlada Srbije usvojila 28.9. 2011. godine i koju su potpuno bacili pod noge.
Cilj im je bio da proteraju iz novinarstva sve koji im smetaju i koji drugačije misle od njih.
I uspeli su u tome.
Više od 1000 medijskih radnika je proterano iz novinarstva, a oni i dalje vedre i oblače.
U poslednjoj deceniji imali su pomoćnika ministra kulture i informisanja i čelnika NUNS-a Dragana Janjića, potom pomoćnika ministra i državnog sekretara Ministarstva kulture i informisanja čelnika ANEM-a Sašu Mirkovića i do nedavno, državnog sekretara i čelnika UNS Nina Brajovića.
Od 2014. do 2017. godine godina bili su u više od 80% komisija na republičkom,  pokrajinskom i lokalnom nivou.
Dodeljivali su novac sami sebi na brojnim konkursima, čak i na onima Ministarstva kulture i informisanja.
Uživali su i verovali da će večno moći da glume nezavisne  novinare i magarče sve oko sebe.
Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i jedan od čelnika medijske koalicije Nedim Sejdinović uporedio je Srbiju sa terorističkom Islamskom državom!
I to na tribini u Somboru pod nazivom: „Izazovi: kultura dijaloga“.
Vlast u Srbiji, ministar Tasovac i državni sekretar Mirković su u medijskoj reformi podržali Nedimove ideje i predloge udruženja koje je zastupao.
Nedim i njegovi saborci delili su i dobijali  ogroman državni novac, pogotovo od Ministarstva kulture i informisanja.
Kada su poredili Srbiju sa Islamskom državom, bilo je logično da Nedim i njegove kolege iz NDNV neće više sedeti ni u jednoj republičkoj, pokrajinskoj, gradskoj ili opštinskoj komisiji za sufinasiranje medija.
Ali naravno da se to neće desiti jer njima ne smeta  novac iz budžeta Srbije, nisu gadljivi ni na pokrajinski, gradski ili opštinski budžet …
Sejdinović i njegovi prijatelji iz NDNV, NUNS, ANEM, UNS i Lokal press kreirali su podzakonska akta u saradnji sa njihovim saradnikom iz medijske koalicije, tadašnjim pomoćnikom ministra i državnim sekretarom Sašom Mirkovićem da samo oni mogu da budu u komisijima.
Nije smetalo Nedimu Sejdinoviću,  da iako ga Srbija podseća na Islamsku državu, ipak uđe u Radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja za pisanje Medijske strategije.
I izgleda da mu je jedini cilj bio da se Strategija nikada ne donese, već zadrži status kvo koji isključivo odgovara Nedimu i njegovim pajtašima iz medijske koalicije.
Duguješ Nedime javnosti informaciju, koliko je NDNV dobilo novca iz budžeta Republike Srbije (koju porediš sa Islamskom državom) i budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine od 2014. godine do danas.
O inostranim donacijama Nezavisnom društvu novinara Vojvodine javnost je već obaveštena.

IZVOR: Novosti dana

Najnovije