Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Informer podnosi kontratužbu protiv Dragana Šolaka i CIA TV N1

09.01.2018.
"Informer"

CIA TV N1 i Dragan Šolak, osnivač SBB-a i član uprave KKR-a najavili su danas tužbu protiv Informera. Navodno, zbog laži koje smo objavili o njima.

Osim što nijednu “laž” nisu naveli, Šolak, Đilas i društvo su žestoko oklevetali Informer i preko svojih medija pokušali da uruše naš poslovni ugled i rejting u javnosti.
Zbog toga ćemo protiv svih njih podneti kontratužbu. Mi za sve što smo o njima napisali imamo dokaze. Ništa slagali nismo.
Biće vrlo zanimljivo videti kako će Šolak, SBB, KKR  i ostali na sudu dokazati da je Informer “ostrašćeni, prljavi tabloid” i kako smo to “obmanuli i doveli u zabludu kompletnu javnost”. 
Inače, sasvim je zanimljivo da u svom saopštenju objavljenom na CIA TV N1 Dragan Šolak sad tvrdi da je Švajcarac. I to već 15 godina. A koliko juče hvalio se kako je biznis započeo u Kragujevcu!
Izgleda da je Šolak Srbin kada treba zgrtati lovu i bez dinara prisvajati nacionalni resurs kablovske televizije, a Švajcarac i Maltežanin je kada treba plaćati porez!?
Na kraju, javno ponavljamo pitanje Draganu Šolaku kako je i zašto postao Maltežanin? Zašto je za 650.000 evra kupio državljanstvo Malte?
On je danas u svom saopštenju naveo da to nije uradio znog poreza, nego iz “privatnih razloga”! 
Poštujemo Šolakovu privatnost, ali podsećamo da su i malteški i hrvatski mediji pisali da on preko Malte izbegava plaćanje poreza u Srbiji. Naše su pare, dakle, u pitanju.
IZVOR: "Informer"