Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vulin: Sutra o pisanju KRIK-a

20.09.2017.
Vulin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas da će se o pisanju KRIK-a koji je objavio izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije o njegovoj kupovini stana izjasniti sutra, stoji na sajtu N1.
Vulina su, tokom posete preduzeću “Kosomos” u Banjaluci, novinari upitali da prokomentariše taj slučaj a on je ovako odgovorio:
“Pretpostavljam da vam elementarna pristojnost nije naložila da poslušate organizatore koji su vas zamolili da pitate samo vezano za temu, jel tako? To vas jednostavno ne ograničava? Molba naših domaćina da pričamo o nečemu za šta smo se skupili danas. To vas jednostavno ne pogađa, ne zanima vas?”, rekao je on.
 “Ono što mogu da vam kažem je da ću o tome govoriti u srpskoj javnosti a vi ćete biti toliko strpljivi da sačekati da ja to kažem sutra kada dodjem u Beograd, jel tako? Izdržaćete svi zajedno?”, dodao je on.
Na portalu N1 stoji da je Vulin istakao i da je sve što je imao, rekao tužilaštvima “i to ne jednom, nego dva”.
“Ono što jeste glavni problem za sve vas jeste što imate tu neodoljivu potrebu da kritikujete srpsko pravosuđe i srpske organe jeste da ne verujete srpskom pravosuđu i srpskim organima a tražite da se veruje vama”.
Vulin: Odlična saradnja Srbije i Srpske
Politički odnosi Republike Srpske i Srbije su na najvišem mogućem nivou, ali oni ne treba da budu jedino što nas povezuje i spaja, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se u Banjaluci sastao sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem.
Vulin i Đokić sastali su se sa direktorima preduzeća iz oblasti namenske industrije i razgovarali o modelima uspostavljanja snažnije saradnje Srbije i Republike Srpske u toj oblasti.
Ekonomski odnosi moraju da budu podignuti na nivo političkih odnosa koje imamo, istakao je Vulin, dodavši da je cilj njegove posete da radi na konkretnim mehanizmima kako da se pomogne odbrambena industrija Republike Srpske i na koji način da se ona poveže sa Ministarstvom odbrane Srbije.
Pre sastanka, Vulin i Đokić obišli su preduzeće „Kosmos“ i sastali se sa direktorom Dušanom Vješticom i rukovodstvom te kompanije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
IZVOR: "Danas"