Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Predsednik UNS-a da odgovori: Da li će etički urednik, član Saveta za štampu i sekretar UNS-a Petar Jeremić biti smenjen?

17.07.2017.

Petar Jeremić, drugi čovek UNS-a koji je predsedniku države i dvojici visokih državnih funkcionera uputio najprizemnije psovke morao bi podneti ostavku ili biti smenjen sa mesta sekretara UNSA.

Da li će do toga doći zavisi od predsednika ovog udruženja Vladimira Radomirovića, ali i državnog sekretara Nina Brajovića i LJiljane Smajlović kojima je Jeremić leva i desna ruka.
Neodrživo je da neko ko izrekne takve uvrede na račun predsednika države Srbije može da ostane sekretar udruženja, ili član Saveta za štampu gde treba da odlučuje o kršenju kodeksa. O etičkom uredniku i da ne govorimo.
Ukoliko ne dođe do smene ili ostavke jasno je da je UNS zbog prizemnog ponašanja i psovki svog sekretara postavljen na stub srama. Svi oni koji ga zadrže na tom mestu ne mogu više da predstavljaju članove kojima je takvo ponašanje Jeremića preko glave budući da je i mnogim kolegama radio isto, što smo osetili i na svojoj koži.
 
Ko je zapravo Jeremić ?
Prosto je neverovatno da gornjomilanovački srednjoškolac, leva ruka Nina Brajović i leva i desna LJiljane Smajlović, Ekspert OEBS-a za medijske reforme, etički urednik portala GM Info, član i višestruki predsedavajući Saveta za štampu (gde se odlučuje o kodeksu ponašanja), član nebrojenih komisija gde se deli državni novac za projektno finansiranje medija (o čijim odlukama ponajviše raspravlja sud) godinama radi slične i gore stvari.
O ponašanju Jeremića najbolje svedoče objavljeni tekstovi ali i pitanja upućena samom udruženju.
Nije nam Smajlovićka odgovorila da li je to taj stručnjak i reformator koji je odvalio bravu na prostorijama Sindikata novinara Srbije?
Ko izdaje prostor u kući svih novinara a sindikat drži pod strehom?
Niko nam još nije odgovorio da li je tačno da se Ekspert OEBS-a nalazio u preko 35 komisija gde se deli novac medijima?
Ćuti Brajović zašto je opština Prijepolje dobila tužbu, a ovaj Ekspert sa ortakom Stojanom Markovićem bio u komisiji?
Niko ne objašnjava kako se delio novac u Zaječaru i da li je tu poznati ekspert imao svoj nastup?
Niko nije objasnio šta se dogodilo u Kraljevu, i da li je tu Petar bio ekspert?
Otkuda to da čovek koji je novinarstvo započeo u „Dečijim novinama”, srednjoškolac, postane Ekspert OEBS-a za medijske strategije u Srbiji i da li ga je tu delegiralo rukovodstvo UNS-a Smajlović-Brajović?
Udruženje medija i medijskih radnika bezbroj puta ukazivalo je na bezobzirno ponašanje Jeremića, i njegove nekolicine kompanjona kao što je Stojan Marković, kolega iz Saveta za štampu gde Skroze, Jeremići, Markovići tumače, kažnjavaju, izriču opomene i odlučuju napamet o časnim medijima i ljudima koji se bore u njihovim haotičnim uslovima nametnutim raznim medijskim strategijama.
Gospodine Radomiroviću nadamo se da nećete dozvoliti sebi, ali i nama da ovakvi Eksperti i Vama sede uz skute kao što je to činio godinama pod skutima vaših prethodnika.
Od Vas zavisi da li će se UNS dalje rastakati, da li će nicati nova udruženja, koliko će Vam ljudi u ovoj branši verovati.
Verujemo da imate snage da presečete mnoge stvari, da vratite sa ulice Sindikat novinara Srbije u kuću svih novinara gde im je i mesto, i da krenete stazama ujedinjenja, zajedničke borbe za spas profesije. Dosadašnje strategije skoro sve nas ostavile su bez hleba i dostojanstva. Možda smo i dobro prošli kakvi eksperti su ih vodili.
U svimu što je časno, pošteno i za dobrobit kolega, medija i države imaćete jasnu podršku svih nas iz Udruženja medija i medijskih radnika zapadne Srbije.
Predsednik Udruženja medija i medijskih radnika
Gvozden Nikolić
 
Možda je najbolje svedočanstvo Jeremićevih strategija zabeleženo na ovim linkovima:
http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest188058.html
http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest669536.html
http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest982284.html

IZVOR: Glas zapadne Srbije, Gvozden Nikolić

 

Najnovije