Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Dmitrović: Laž je da sam ikoga nagovarao na ostavku

06.07.2017.
Dmitrović

Direktor i glavni i odgovorni urednik „Novosti“ u ostavci Ratko Dmitrović kaže da nije istina da je predlagao izvršnim direktorima Kompanije da podnesu ostavke, kako je to UNS-u izjavio direktor ove Kompanije zadužen za finansije Branko Vukićević.
„Laž je da sam nekoga nagovarao na ostavku. Istina je da su kod mene u kabinet došli Vidaković i Vukićević da me obaveste da će podneti ostavke. Čak su i tekst ostavke doneli. Ništa im nisam rekao, osim da urade što misle da treba, a najmanje sam ih nagovarao jer to meni nije u interesu. Ne razumem izvrtanje istine i strah za koji ne znam odakle dolazi“, kaže Dmitrović.
UNS je ranije danas objavio nezvanično saznanje da je troje izvršnih direktora Kompanije „Novosti“ podnelo ostavke. Jedan od njih, Radomir Vidaković, rekao je da to nije tačno i da će o ostavkama odlučiti u utorak, kada je zakazana sednica Nadzornog odbora. Direktor zadužen za finansije Branko Vukićević ispričao je da je na konsultacijama kod Dmitrovića razmatrana mogućnost podnošenja ostavki kao načina da se "stvari pokrenu sa mrtve tačke", da su taj Dmitrovićev predlog prihvatili sa rezervom, ali da ostavke još nisu potpisali.
IZVOR: RTS

Najnovije