Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Protest "Podrži RTV" otkazan zbog nevremena, novi 4. jula

28.06.2016.

Protest "Podrži RTV", koji je trebalo da bude održan večeras ispred zgrade Radio-televizije Vojvodina otkazan je zbog jakog nevremena koje je zahvatilo i Novi Sad, a novi protest zakazan je za ponedeljak, 4. jul.

Organizatori iz "Podrži RTV" naveli su da iz bezbednosnih razloga zbog nevremena nisu u mogućnosti da održe protest, a pozvali su građane da ne izlaze na ulice.
"Ovim putem najavljujemo dalje aktivnosti. Na benefit žurci Podrži RTV uspeli smo da sakupimo ukupno čak 110.000 dinara. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su donirali novac, a on će biti iskorišćen za organizaciji novog protesta i velikog protestnog koncerta", piše u saopštenju Pokreta.
Novi protest i protestni koncert biće u ponedeljak 4. jula, a o detaljima će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Pokret je podsetio da više od mesec dana nisu dobili obrazloženje za smenjivanje urednika i voditelja "preko noći", a Upravni odbor i novo v.d. rukovodstvo ignorišu zahteve koje su im novinari uputili.
Pokret je ponovio da novo uredništvo nastavlja da vređa novinarke i novinare "koji su profesionalno radili svoj posao", a da novom uređivačkom politikom "narušava ugled javnog servisa i poverenje građana".
Pokret Podrži RTV zahteva neopozive ostavke svih članova Upravnog odbora i poništavanje svih odluka koje su doneli, a traži i izbor novih članova Regulatornog tela za elektronske medije, "kako bi ono moglo legitimno i transparentno da odlučuje o izboru novih članova Upravnog odbora".
Taj pokret zahteva i transparentan izbor novog rukovodstva RTV, javna izvinjenja za klevete upućene zaposlenima, optužene da su izveštavali jednostrano i da su im prilozi bili "poručivani".

IZVOR: UNS

Najnovije