Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Kalkan, Koprivica I Šćekić hoće u fotelje RTV Vojvodine

26.05.2016.
RTV

Za mesta glavnog i odgovornog urednika Prvog programa RTV kao i generalnog direktora kandidovaće se vršioci dužnosti.

Kako nezvanično saznajemo, za vodeća mesta pokrajinskog javnog servisa za sada su prijave na javni konkurs najavili Nada Kalkan, koja je v .d. urednika Prvog programa RTV , kao i v .d. generalnog direktora Miodrag Koprivica. Kalkan kaže za „Blic“ da v.d. rukovodstvo ima dobre šanse na konkursu, ali da ne može da tvrdi da će ostati na tim pozicijama u punom mandatu.
- Kako navodi naš izvor iz vrha RTV , Miodrag Koprivica, koji je do ostavke generalnog direktora Srđana Mihajlovića bio njegov zamenik, ima veće šanse od Nade Kalkan da ostane na toj poziciji nakon završetka konkursa. On kaže da još nije doneo odluku o kandidaturi.
Za mesto programskog direktora, koje je do pre nekoliko nedelja obavljao Slobodan Arežina, kandidovao se dugogodišnji novinar Jakša Šćekić.
- Tragedija je što je u RTV stalno ista kadrovska vrteška. Svaki čas se nešto resetuje, pa mora da se radi iz početka. To uopšte nije dobro zato što tamo ima divnih mladih i profesionalnih ljudi, a na taj način samo se stvara jedna mračna atmosfera - istakao je Šćekić dodavši da ne zna da li ima protivkandidata. Konkurs za programskog direktora završen je juče, a juče su raspisani konkursi za pozicije generalnog direktora i glavnog i odgovornog
Kako nezvanično saznajemo, u igri za mesto programskog direktora pre raspisivanja konkursa bio je i glavni i odgovorni urednik i vlasnik lista „Informer“ Dragan Vučićević. Zaposleni u RTV da kažu da bi to bio veći skandal nego kada je za mesto direktora novosadskog Pozorišta mladih bio kandidovan poznati šoumen Dragan Marinković Maca.

IZVOR: "Blic"

Najnovije