Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Srbin info: Skandalozno - sudsko veće Višeg suda u Beogradu produžilo pritvor Dejanu Zlatanoviću na još 30 dana!

16.03.2023.

Кako redakcija "Srbin info" saznaje, sudsko veće Višeg javnog suda u Beogradu je danas donelo skandaloznu odluku po kojem se Dejanu Petru Zlatanoviću produžava pritvor do još 30 dana!
Ova odluka još nije zvanično objavljena na sajtu Višeg javnog suda, ali je pouzdana i najbolje pokazuje da je reč o režimskom progonu slobodnog novinara i potpunom odsustvu pravne države.
S obizorom na to da je sudija koja je trebalo da odluči o puštanju Zlatanovića na slobodu jer mu ističe 30 pritvora i da odluči da li prihvata optužnicu sramotnog tužilaštva – otišla na bolovanje, odluku o produženju pritvora za Zlatanovića je dovelo vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.
Protivpravni, protivmoralni i protivlogični izgovor ovog veća za produženje pritvora Dejanu je „stepen opasnosti da će okrivljeni u kratkom vremenskom roku ponoviti delo (koje, nepostojeće!?!) i da se to može sprečiti jedino merom pritvora, a ne i nekom drugom, blažom merom“.
Nažalost, slučaj Dejana Zlatanovića je potpuno razotkrio trulost pravnog sistema, koji će jednog dana morati da se odlučno i teškim rezovima zaleči.
Zlatanoviću se sve vreme u pritvoru planski i sa namerom dodatno krše ljudska prava i namerno ignorišu njegovi zahtevi da mu porodica donese obroke, da primi medicinski tretman, da mu se odobri poseta sveštenika i da ga posete predstavnici Udruženja i Sindikata novinara.
Redakcija „Srbin info“ ponovo apluje na sve političare, advokate, novinare i pravodljubive ljude da NE ĆUTE misleći da se njima to neće desiti i da ne dozvole golgotu nevnog čoveka i teškog invalida Dejana Petra Zlatanovića.
Ovim putem pozivamo učesnike velikog nacionalnog okupljanja, koje je u petak zakazano ispred Hrama Svetog Save da zatraže HITNO oslobađanje Dejana Zlatanovića.
(iZVOR:Srbin info)

Najnovije