Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Sutra sastanak nove Radne grupe za izradu Zakona o javnom informisanju i medijima

22.11.2022.
Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović doneo je odluku o formiranju nove radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima i za sutra je najavljen prvi sastanak te radne grupe.

Radna grupa bi tekst radne verzije ta dva zakona trebalo da dostavi Ministarstvu za informisanje i telekomunikacije do 30. decembra, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).
 
Kako je objavljeno, radnu grupu čini 20 članova, predstavnika državnih organa, institucija, novinarskih i medijskih udruženja, a predsednik je Dejan Stojanović, predstavnik nadležnog ministarstva.

Pored njega u radnoj grupi je sedam predstavnika ministarstava - Ela Ki Simić i Irena Injac iz Ministarstva finansija, Ivan Kovačević iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Tatjana Rakić iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Aleksandra Koprivica iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Julija Hut Jeličić iz Ministarstva pravde, a Marija Perišić iz Ministarstva za evropske integracije.

Među imenovanim članovima su i Ružica Mačukat iz Agencije za privredne registre, Milan Josimov iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronske usluge i Miloš Mićić iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Iz novinarskih udruženja u Radnoj grupi su advokatica Gordana Konstantinović koja predstavlja Udruženje novinara Srbije, Kruna Savović iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Veljko Milić iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Izabela Branković je predstavnik Asocijacije medija, Dragana Čabarkapa Sindikata novinara Srbije, Nevena Krivokapić Asocijacije onlajn medija i Marija Obrenović Poslovnog udruženja Lokal pres.

U novoj radnoj grupi su i Maja Raković iz Udruženja RAB Srbija i Saša Mirković iz Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, objavio je UNS.

Izvor:UNS

Najnovije