Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Malo Crniće raspisalo konkurs za medije

20.04.2018.
Novac

Opština Malo Crniće raspisala je konkuras za sufinansiranje medijskih projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Iz budžeta je opredeljeno 1.000.000 dinara, a rok za prijavu projekata je 12. maj. Takođe je upućen poziv medijskim i novinskim udruženjima i pojedincima zainteresovanim za rad u komisiji, sa rokom prijave kandidata do 23.aprila.

Kao i prošle godine, Opština Malo Crniće je iz budžeta izdvojila 1.000.000 dinara za medijske projekte preko kojih bi trebalo da se ostvari javni interes u informisanju građana.
Ove godine su smanjeni maksimalni i minimalni iznosi koji se dodeljuju po projektu. Tako je maksimalni iznos sa 330.000 prošle godine sada smanjen na 250.000 dinara, a minimalni sa 100.000 na svega 30.000 dinara.
Javni poziv je danas objavljen u nedeljniku „Reč naroda“, ali ne i na zvaničnom sajtu opštine Malo Crniće. Na zvaničnom sajtu nije javno objavljena ni celokupna dokumentacija (osim poziva medijima) sa prošlogodišnjeg konkursa za sufinansiranje projekata.
Opština Malo Crniće je pozvala novinarska i medijska udruženja i medijske stručnjake koji su zainteresovani za rad u komisiji koja će ocenjivati projekte, da predlože kandidate do 23.aprila.

IZVOR: Opština Malo Crniće

Najnovije