Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Brnabić: Malo objektivnih novinara, ne mislim da se plaše

04.01.2018.
Brnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovila je da u Srbiji postoje objektivni novinari, ali da ih je veoma malo, dodajući da ne misli da se novinari u zemlji nečega plaše.

Upitana da li misli da se novinari nečega plaše, ona je kazala da apsolutno ne misli da se novinari u Srbiji nečega plaše.
"Nisam stekla takav utisak. Čitam i nedeljnike, gledam i televizije koje ne podržavaju politiku vlade, apsolutno ne bih mogla da kažem da se plaše bilo čega", rekla je ona.
Ona je kazala da joj je najviše radosti od kada je premijerka donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog uvođenja informacionih tehnologija kao obaveznog predmeta od petog razreda osnovne škole.
Ocenila je da je važno da se u prosvetu uvedu platni razredi kao sistem u kojem se nagrađuju najbolji, rekavši da nije fer sistem u kome svih 80.00s0 nastavnika, učitelja i profesora dobijaju uvek univerzalno, jednako povećanje zato što nemaju svi isti učinak i ne trude se svi jednako.
Navela je i da je veoma zadovoljna sportom zbog sve većeg broja medalja, dodajući da to ne bi bilo moguće bez značajnih ulaganja i nagrađivanja sportista i njihovih trenera.
"Jako sam zadovoljna sportom, imamo sve više medalja, ali to ne bi moglo bez značajnih ulaganja u mandatu prethodne vlade, bez nastavka ulaganja u mandatu ove vlade i bez odgovorne politike nagrađivanja sportista i trenera", rekla je Ana Brnabić.
Upitana zašto četiri medalje paratekvondistima nisu plaćene, Ana Brnabić je kazala da je iznenađena time i da će proveriti.
Govoreći o kulturi, Ana Brnabić je kazala da je budžet za kulturu u 2018. godini povećan i da se nada da će rekonstrukcija Narodnog muzeja biti završen u junu ove godini što je, kako je ocenila, otimistična procena.

IZVOR: B92

 

Najnovije